Blusschuimsystemen zijn in staat snel en effectief een brand te bestrijden en bieden daardoor optimale bescherming aan mens en omgeving.
Deze systemen worden vaak toegepast in risicosituaties in bijvoorbeeld PGS-15 en PGS-29 objecten (voor de opslag van gevaarlijke stoffen) en Seveso-bedrijven (bedrijven waar grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen aanwezig zijn).
Blusschuimsystemen worden toegepast bij brandbestrijding van vloeistofbranden en voor het afdekken van vloeistoffen ter voorkoming van (her)ontsteking. Ook bij branden van vaste stoffen doet schuim zijn blussende werk. Een zeer speciale toepassing is het preventief afdekken en het indammen van branden van bijvoorbeeld LNG en LPG. Het wordt vooral toegepast in de chemische en petrochemische industrie, de procesindustrie, op- en overslagbedrijven, vliegvelden, helidecks, tankopslag, laad- en losgebieden voor schepen, treinen etc.
Blusschuim kan worden onderverdeeld in zwaar-, middel- en lichtschuim. Bij het ontwerp wordt een keuze gemaakt uit het beste type schuimconcentraat en andere systeemcomponenten. Dit is afhankelijk van de te blussen brandstof en de optimale brandbestrijding van het object. Hier wordt ook rekening gehouden met het milieu, de kosten van zowel aanschaf als onderhoud, de eisen, voorschriften en normen, technische mogelijkheden, etc.
Meer dan 100.000 klanten in de Benelux vertrouwen dagelijks op onze dienstverlening
Wellicht ook interessant voor u?
Meer weten
over een blusschuimsysteem?